De introductie van Synchronization

Relatics heeft de nieuwe functie “Synchronization” vrijgegeven om functioneel ontwerpers te helpen om wijzigingen in meerdere project workspaces centraal en efficiënter te beheren.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Relatics staat bekend om zijn gedecentraliseerde architectuur. In plaats van één centrale informatiestructuur en user interface, hebben projecten hun eigen workspace waarin alles kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van project. Deze flexibiliteit staat garant voor een perfecte match tussen Relatics en de unieke kenmerken van het project.

Een potentieel nadeel van deze architectuur is de inspanning die nodig is om de afzonderlijke projecten te onderhouden. Als nieuwe inzichten of functies moeten worden geïmplementeerd, moeten functioneel ontwerpers deze wijzigingen toepassen op elke project workspace. Naarmate het aantal projecten toeneemt, kan de schaalbaarheid een issue geworden.

Met Synchronization kunnen wijzigingen in meerdere projecten bijna moeiteloos worden toegepast zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit. Nieuwe rapporten, building blocks of informatiestructuren kunnen automatisch aan bestaande projecten worden toegevoegd. Zelfs als deze projecten hun eigen project-specifieke wijzigingen hebben.

Dit betekent, het beste hebben van beide werelden.

Creëren van templates

Picture1

Met Synchronization kan een (standaard) workspace nu worden omgezet in een Relatics template. Deze Relatics template is een (bevroren) kopie van de standaard workspace. Als er een nieuwe versie van de workspace ontstaat, kan een andere template worden gemaakt die de nieuwe functies bevat.

In de environment portal is er een nieuwe “Templates” tab zichtbaar voor gebruikers die de rol hebben van “Template creator”. Deze tabel toont de templates, de selecteerbaarheid en het aantal bijgevoegde workspaces. Een nieuwe template wordt gemaakt na het selecteren van een standaard workspace waarop de template mag worden gebaseerd.

Gebruik van templates

Picture2Het creëren van nieuwe workspaces op basis van een template is zeer eenvoudig. Het contextmenu in de environment portal is verrijkt met een nieuw menu-item, “Create from template”. Dit menu bevat alle beschikbare templates die kunnen worden gebruikt om een nieuwe workspace te maken.

Het is ook mogelijk om bestaande workspaces, die oorspronkelijk zijn gemaakt door het kopiëren van een standaard workspace, te bevestigen aan een template. Dit betekent dat de huidige lopende projecten ook van deze functie kunnen profiteren.

Eindgebruikers zullen geen verschil merken in workspaces die zijn gekoppeld aan een template. Functioneel ontwerpers kunnen workspaces nog steeds wijzigen, zelfs als ze zijn bevestigd aan een template. Project-specifieke relaties, waarden en building blocks kunnen worden toegevoegd, terwijl building blocks verkregen vanuit de template kunnen worden uitgebreid met extra kolommen. Toekomstige workspace updates zal altijd mogelijk zijn.

Picture3Functional ontwerpers worden geïnformeerd wanneer de informatiestructuur of building blocks zijn verkregen uit de template (zichtbaar in groen) of lokaal zijn gecreëerd. Items verkregen vanuit de template kunnen niet worden gewijzigd of verwijderd, maar kunnen eenvoudig worden uitgebreid.

 

Bovendien, projecten die extreme wijzigingen vereisen (bijvoorbeeld wijzigingen in de informatiestructuur) kunnen worden losgemaakt van de template en kunnen blijven opereren als een standalone project workspace.

Het Updaten van workspaces

Picture4

Template-eigenaren kunnen project workspaces verbonden aan deze templates, updaten. Op de detailpagina van een template, kunnen project workspaces worden geselecteerd voor het uitvoeren van updates.

Relatics zal elke workspace valideren om er zeker van te zijn dat er geen conflicten ontstaan wanneer de nieuwe template wordt gekoppeld aan de project workspace. Updates zullen nooit resulteren in verlies van gegevens of wijzigingen. Zodra de update is voltooid, zijn de geselecteerde workspaces gekoppeld aan de nieuwe template.

“Synchronization” is ontworpen met minimale beperkingen. Er zijn totaal geen vereisten voor template versiebeheer of migratiebeleid. Het is aan de template-eigenaar om te bepalen welke projecten moeten worden bijgewerkt en wanneer. De introductie van “Synchronisatie” staat garant voor een perfecte match tussen Relatics en de unieke projectkenmerken, terwijl deze perfect schaalbaar blijft. Zoals gezegd: het is het beste van beide werelden.

Release datum

Vrijgegeven op 4 April, 2017.

Up to date blijven

Release announcements gaan vooraf aan grote releases die belangrijke nieuwe functies bevatten. Gebruik deze link als u worden toegevoegd aan de mailinglijst willen om op de hoogte blijven van toekomstige Relatics releases.