Iconen voor Systems Engineering

Bij het ontwikkelen van Relatics Workspaces voor Systems Engineering (SE) ben ik erg fan van de bekende Silk icons van famfamfam. Door het kleurgebruik zijn de iconen goed van elkaar te onderscheiden en het eenvoudige ontwerp maakt de iconen erg intuïtief voor eindgebruikers. Voor veel voorkomende elementen en concepten in SE Workspaces hebben we een eigen selectie gemaakt van de Silk iconen. Deze hebben we verder aangevuld met andere en zelfgemaakte iconen.

Iconen voor Systems Engineering

Aan het einde van dit artikel kun je de set van iconen voor Systems Engineering downloaden. Je kunt ze toepassen in je eigen Project Workspace door in Workspace Studio bij het menu ‘Model’ voor elk element het bijbehorende icoon te uploaden. Zo worden de iconen in de tabellen en boomstructuren getoond. Vergeet niet om de iconen ook te uploaden in Workspace Studio bij ‘Documents’. Op deze manier kun je de iconen toepassen in menulinks om de eindgebruikerservaring nog meer te verbeteren.

In elk project heb je wel een paar iconen nodig die niet in de selectie zitten. Wees niet getreurd, want Google Afbeeldingen is je vriend! Ik vind het altijd fijn om eerst inspiratie qua afbeeldingen op te doen door op verschillende termen te zoeken i.c.m. het woord “Icoon”. Als je een goed beeld hebt wat voor icoon je wilt, dan kun je gerichter zoeken door via “Tools”  -> “Grootte” -> “Exact..” de gevonden afbeeldingen te filteren op 16px bij 16px. Dit formaat komt het beste uit de verf in de meeste Relatics Themes. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het selecteren van een icoon dat qua stijl past bij de rest van de iconen.

Downloaden

Download hier de iconenset:

Over Kris de Waal

Na het afronden van de studie Bedrijfskunde met een specialisatie in Business Information Management, werkt Kris bij Relatics als Business Information Consultant. Hij leert graag over nieuwe concepten, technologieën, IT-systemen en past deze kennis toe in zijn dagelijkse werk. Daarnaast werkt Kris graag aan nieuwe ideeën en innovaties om meer uit Relatics te halen.

Relatics Portret-120

Contact

Heeft u hulp nodig bij het toepassen van de genoemde technieken in uw eigen casus? Of heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over dit artikel? Laat het ons dan weten via onderstaand formulier.