Kennissessie ‘Relatics in de tenderfase’

De 8e Relatics kennissessie had als onderwerp ‘Relatics in de tenderfase’ en werd bezocht door 71 deelnemers van 34 verschillende organisaties. Zowel opdrachtgevers, opdrachtnemers en ingenieursbureaus. Een diverse groep die zorgde voor een vruchtbare discussie over het proces van de tenderfase.

Presentaties

Heijmans nam ons mee in hun proces en prikkelde het publiek met enkele stellingen. “OG en ON zouden in één Relatics omgeving moeten werken” en “Opdrachtgever zou de gedachte achter de informatiestructuur toe moeten lichten”. Waar iedereen het over eens was, is dat het belangrijk is om over de juiste set van informatie te beschikken, hier open en transparant over te zijn en dat de eisen van de opdrachtgever goed gecontroleerd moeten worden. De tegenstrijdigheden moeten er zo vroeg mogelijk uit.

VolkerInfra vertelde hoe zij van een hardcopy boekje met markeringen en post-its naar een semi-geautomatiseerd systeem en proces zijn gegaan. “De tooling en controleslag zijn belangrijk maar het is ook belangrijk om uit te gaan van ieders vakmanschap. Niet alles hoeft expliciet en objectief aangetoond te worden”. VolkerInfra gaf een verhelderend beeld hoe je succesvol een aanbieding kan voorbereiden. Het is goed om bij elke tender een afweging te maken hoeveel tijd er besteed wordt aan het doorgronden van de opgave, maar zeker bij de grotere projecten loont het de moeite om hier niet op te besparen.

Meer informatie

Indien u meer informatie wilt ontvangen of er de volgende keer ook bij wilt zijn, schroom dan niet om contact op te nemen met onze afdeling account management (info@relatics.com of +31 (0)180 413 047).