Of u nu opdrachtgever of opdrachtnemer bent, Relatics is dé applicatie voor de volledige ondersteuning van Model-Based Systems Engineering binnen uw bouwprojecten. Relatics is ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze klanten en heeft zich bewezen als een betrouwbare en effectieve oplossing. Vanaf uw eerste idee tot en met realisatie. Relatics faciliteert een effectieve samenwerking tussen onder andere ingenieurs, architecten, planners en stakeholders.

Katalysator van Systems Engineering binnen bouwprojecten

“Systems Engineering is an interdisciplinary field of engineering and engineering management that focuses on how to design, integrate, and manage complex systems throughout their life cycles” (zie Wikipedia).

Het laatste decennium zien we dat steeds meer bouwprojecten Systems Engineering omarmen als dé manier van werken. De focus op eisen, verificatie en validatie, maar ook de aandacht voor transparantie en traceerbaarheid zijn voor projecten van grote meerwaarde. Keer op keer was en is Relatics een bepalende factor om Systems Engineering succesvol toe te passen. De flexibele architectuur zorgt ervoor dat elke organisatie Systems Engineering kan implementeren vanuit haar eigen visie en aanpak. Ooit begonnen in Nederland, is Relatics inmiddels wereldwijd de standaardtool voor Systems Engineering, voor duizenden projecten met budgetten variërend van miljoenen tot miljarden dollars.

Voldoet aan ISO/IEC 15288

Bewezen op duizenden projecten

Ondersteuning over gehele levenscyclus

Van documentgedreven naar modelgedreven informatiebeheer

Ondanks de introductie van nieuwe technologieën en projectmanagementtools wordt de meeste informatie nog steeds vastgelegd in documenten, spreadsheets en andere losse bestanden. Vaak is zelfs de workflow gericht op het opleveren van documenten. Van deze documentgedreven aanpak van Systems Engineering, is Model Based Systems Engineering (MBSE) de opvolger. Bij MBSE wordt informatie niet meer vastgelegd in documenten, maar integraal gekoppeld aan een eenduidig systeemmodel. Net als de overgang van 2D naar 3D binnen het CAD-domein, leidt de overgang naar MBSE tot een getrouwere en daarmee begrijpelijkere vastlegging van de werkelijkheid. Relatics ondersteunt ook een hybride situatie waarbij bepaalde informatie gewoon in documenten blijft. Hierdoor is het mogelijk om in kleine stapjes te groeien naar MBSE-volwassenheid en samen te werken met partijen die nog wat minder ver zijn met MBSE.

Systems Engineering voor bouwprojecten

Relatics is ontworpen voor bouwprojecten, of het nu gaat om utiliteitsbouw, weg- en waterbouw of industriële constructies zoals een elektriciteitscentrale. Binnen zulke projecten wordt Relatics gebruikt door alle disciplines. Zo komen onderlinge afhankelijkheden direct in beeld en gaat de interdisciplinaire samenwerking bijna vanzelf. Daarnaast verbetert de besluitvorming binnen uw project. Als ook nog eens zowel opdrachtgever als (onder)aannemer gebruik maken van Relatics, dan voorkomt dat veel problemen op het gebied van informatieuitwisseling. Geen vervelende miscommunicatie meer of hoofdbrekens om informatie van een andere partij te interpreteren.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Download the whitepaper

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Download the whitepaper

Request a demo

Fill in the below information and we will contact you to schedule a demo.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
We will use this information to contact you.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Addresss

Neem contact op

Vul ons formulier in en een van de Relatics medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op. Liever telefonisch contact? Bel ons op +31 (0) 180 413 047.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.