Nieuwe release: OAuth 2.0 Client Credentials

Met onze nieuwste release stellen we onze klanten in staat om Relatics te integreren met andere applicaties met volledige ondersteuning voor machine-to-machine communicatie op basis van de OAuth 2.0 Client Credentials flow.

Deze technologie stelt applicaties in staat om veilig toegang te krijgen tot elkaars data zonder gebruik te hoeven maken van reguliere user authenticatie. De identiteit van de applicatie zelf wordt hierbij gebruikt, in plaats van het ‘imiteren’ van een gebruiker, waarbij de identiteit van een specifieke gebruiker nodig is om toegang te krijgen tot een beveiligde applicatie. Dit type grant wordt vaak gebruikt voor server-to-server interacties die op de achtergrond worden uitgevoerd, zonder directe interactie met een gebruiker.

Tegenwoordig is OAuth 2.0 de de facto industriestandaard voor online autorisatie. Met deze release is de algehele beveiliging van Relatics verder verbeterd en beter afgestemd op de industriestandaarden. Bovendien biedt het veel nieuwe mogelijkheden om systeeminterfaces op te zetten die voorheen niet haalbaar waren.

Lees het volledige artikel in onze Knowledge Base voor meer informatie over de technische details.