Query over workspace grenzen

In deze release is onze query engine verrijkt om querying over workspace grenzen te ondersteunen. Dit maakt het mogelijk om informatie uit andere workspaces op te halen en deze geaggregeerde informatie bijvoorbeeld in een dashboard workspace te combineren.

Beschrijving

In deze release is onze queryengine verrijkt om querying  over workspace grenzen te ondersteunen. Queries kunnen via de pointer-referentconnectie informatie uit andere workspaces terugvinden. In een pointer-workspace kan alle informatie van zijn corresponderende referent worden getoond.


Reference8

De bovenstaande query overstijgt de workspace grenzen wanneer je van de query node“Project member” naar “Employee” gaat. De query specificeert expliciet de workspace om informatie uit op te kunnen halen.

Reference9

Op eenzelfde manier kan een query worden geconstrueerd om informatie te verschaffen vanuit het perspectief van een referent. In het voorbeeld kan de “Employee” workspace openstaande activiteiten per werknemer tonen.

Om workspace grenzen in een query te overstijgen is het niet noodzakelijk om een pointer-referent connectie te hebben tussen de verschillende workspaces. Zelfs zonder Referencing toe te passen, kunnen queries informatie uit andere workspaces terugvinden. Bijvoorbeeld een workspace ”Dashboard” bestaat alleen uit queries die de activiteiten met een hoge prioriteit uit verschillende projecten weergeven. Een dergelijk workspace fungeert als een dashboard om toezicht te houden op meerdere projecten.

Release datum

Vrijgegeven op 22 December, 2015.