Deel III: Relatics biedt Systems Connect de controle over het interfacebeheer van het Sydney Metro City en Southwest project

Systems Connect, de aannemer die de uitbreiding van het bestaande metronet in Sydney verzorgt, maakt gebruik van Relatics. Relatics helpt bij het beheer van grote hoeveelheden complexe maar belangrijke projectinformatie die nodig is om veilig, efficiënt en volgens ontwerpspecificaties een werkende metrolijn te bouwen.

Sydney Metro is het grootste openbaar vervoer project van Australië. De dienstregeling startte in mei 2019 in het noordwesten van de stad, met om de vier minuten een trein tijdens de spits. De metro moet in 2024 zijn uitgebreid in de richting van het Central Business District (CBD) en verder naar Bankstown. In 2024 heeft Sydney 31 metrostations en een zelfstandig metrosysteem van 66 km. Uiteindelijk zal het metronet beschikken over een capaciteit van elke twee minuten een metrotrein in elke richting onder het stadscentrum van Sydney.

Systems Connect (een samenwerkingsverband tussen CPB Contractors en UGL Limited) levert alle facetten van het werk, inclusief de aanleg van het metrospoor, power systems, communicatie- en signaleringssystemen, alsook de infrastructuur om de uitgegraven tunnels om te vormen tot een werkende spoorweg tussen Chatswood en Sydenham. Het werk omvat ook de permanente systemen, diensten en gebouwen die nodig zijn voor het operationele gedeelte tussen Chatswood en Bankstown.

Bij het uitvoeren van het project werkt Systems Connect samen met alle belanghebbenden, waaronder meer dan twaalf andere belangrijke interface-aannemers. Goede communicatie en effectieve uitwisseling van betrouwbare projectinformatie is van essentieel belang om het project veilig, op tijd en volgens specificaties op te kunnen leveren. 

 

Uitdaging voor projectinformatiebeheer

 “Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van veel van het werk in de tunnels, terwijl andere  aannemers verantwoordelijk zijn voor de inrichting van stations, de slimme infrastructuur, het rollend materieel en verschillende andere kritische componenten,” vertelt Quentin Chevalier, Manager Systeemintegratie bij Systems Connect. “Bij een project zo groot als dit, met zoveel betrokken partijen, zijn er veel raakvlak-overeenkomsten, systeemintegraties en een hoog niveau van coördinatie nodig om dingen goed voor elkaar te krijgen.” 

Het raakvlak– en integratieteam leidt de coördinatie van individuele ‘A-naar-B’-partij raakvlakken en de complexiteit van meerdere systeemraakvlakken. Samen met aannemers heeft het team van Systems Connect toegang nodig tot informatie die is ontleend aan duizenden bouwtekeningen, specificaties en afbakeningen van de werkomvang, autorisaties, planningsschema’s, risicorapporten en meer. 

Overal houden de ingenieurs ervan om een spreadsheet in te zetten om gegevens vast te leggen en te delen. Maar bij grote projecten, waaraan meerdere partijen een bijdrage leveren en waarbij er meerdere raakvlakken en talloze gegevensbronnen zijn, is het vrijwel onmogelijk om alles efficiënt in Excel te beheren. Ingenieurs vertrouwen de gegevens niet meer. Ze merken dat ze dingen nogmaals gaan controleren, bevestiging en documenten gaan zoeken en op mensen wachten voor updates. 

Chevalier wist dat er een centrale opslagplaats voor projectinformatie nodig was. De oplossing moest er een zijn waar iedereen online bij zou kunnen, voor onmiddellijke transparantie in het interfacewerk van elke partij. Systems Connect stelde als eis dat het systeem zou moeten bijhouden wie wat wanneer en waarom verandert, zodat de integriteit van de informatie koworden gegarandeerd. 

Het platform moest ook gemakkelijk te gebruiken zijn, een intuïtieve grafische gebruikersinterface bieden en in hoge mate aanpasbaar zijn. 

“In onze lijst met de voorwaarden die wij stelden aan een oplossing voor het beheer van projectinformatie, was de mogelijkheid om deze aan onze processen aan te passen een absolute must. Grote infrastructuurprojecten zoals de uitbreiding van de Sydney Metro stellen je voor unieke uitdagingen, en het projectbeheersjabloon van een softwareleverancier was gewoon niet genoeg.” 

– Quentin Chevalier, Systems Integration Manager bij Systems Connect.

 

Relatics is het antwoord voor Project Sydney Metro

Systems Connect ging op zoek naar de optimale tool voor informatiebeheer. Na een aanbesteding en na afweging van verschillende opties koos Systems Connect voor Relatics.  

“Als bedrijf én als platform heeft Relatics indruk op ons gemaakt,” zegt Chevalier. “Het is echt een krachtig hulpmiddel, waarmee je door Relatics voorgestelde processen kunt bouwen of maatwerk oplossingen kunt maken om aan je eigen behoeften te voldoen. Het is daarbij belangrijk dat je in de loop van de tijdnaarmate het project verder evolueert, in Relatics processen kunt toevoegen en bijwerken. 

Vanaf het moment dat Systems Connect zich aan Relatics had verbonden, duurde het slechts een paar weken om samen een concept-informatiebeheersysteem te creëren en dit vervolgens uit te bouwen naar een haalbare versie die kon worden geïmplementeerd. Vanaf dat moment is Systems Connect doorgegaan met het ontwerpen en aanpassen van het informatiemodel en de interfaces om aan de eigen behoeften te voldoen. 

 

“Relatics heeft zich voor Systems Connect bewezen als een groot succes. Dat geldt voor de invulling van onze eerste vraag (ons helpen bij het beheer van de projectraakvlakken van Sydney Metro) en is zover uitgegroeid dat we Relatics nu ook gebruiken voor het beheer van stakeholderinformatie, veiligheidswaarborging en interfacerisico’s, probleembeheer en meer.” 

– Quentin Chevalier, Systems Integration Manager bij Systems Connect.

 

Chevalier zegt dat hij onder de indruk is van de houding van de mensen bij Relatics. Als SaaS-provider staat Relatics altijd klaar om Systems Connect te ondersteunen en het platform naar wens te configureren en aan te passen. 

“Omdat ons vertrouwen in Relatics is gegroeid en we het gebruik ervan hebben uitgebreid, hebben we het ook geïntegreerd met Microsoft Power BI voor datavisualisatie, grafische rapportage en dashboards. Er zijn ook plannen om het te koppelen met Oracle’s Primavera P6-planningssoftware voor projectbeheer en met ons documentbeheersysteem TeamBinder. 

Systems Connect heeft ongeveer 30 kerngebruikers van Relatics. In de meeste gevallen zijn dat interface-ingenieurs. Zij maken frequent gebruik van het systeem bij het samenwerken met partners om fysieke en functionele interfaces te definiëren en te schrijven en om grenzen af te spreken. Daarnaast zijn er ook nog eens 180 incidentele gebruikers, die in- en uitstappen om informatie, zoals een specificatie, op te zoeken wanneer dat nodig is. 

 

Sydney Metro luchtfoto Victoria CrossLuchtfoto van Victoria Cross. Bron: https://sydneymetro.info/

 

Belangrijkste voordelen

Systems Connect is ervan overtuigd dat Relatics aanzienlijke voordelen biedt op het gebied van informatiebeheer. Deze reiken van efficiëntere toegang tot en uitwisseling van informatie tot soepele interacties tussen partijen, betere projectbeheersing en betere resultaten. 

“Met Relatics zijn raakvlakdocumenten en gegevens gemakkelijk toegankelijk op één plekgestructureerd, gekoppeld en holistisch gepresenteerd,” aldus Chevalier. “Onze ingenieurs, partners en klanten kunnen het volledige plaatje zien en elk detail bestuderen, zonder meerdere stukjes van een informatiepuzzel te hoeven zoeken en aan elkaar te leggen.” Verder zegt hij: 

Iedereen weet dat ze de informatie uit Relatics kunnen vertrouwen en er belangrijke beslissingen op kunnen baseren. Gebruikers kunnen, als ze dat willen, de geschiedenis van de documentversies traceren en ook controleren hoe specificaties zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld en eventuele bewerkingen verifiëren.

Vanuit het perspectief van een strategisch management kan de samenwerking tussen meerdere aannemers bij infrastructuurprojecten waarbij meerdere miljarden dollars gemoeid zijn, gepaard gaan met moeilijkheden en – dus – risico’s wat betreft de resultaten. Chevalier heeft er echter vertrouwen in dat Systems Connect op de juiste manier werkt.  

“Met Relatics hebben we een tool die samenwerking in grote projecten mogelijk maakt,” zegt hij. “We weten namelijk allemaal wat we hebben afgesproken op het gebied van interface-werk met betrekking tot wie wat doet, wanneer, hoe en waar. Het loopt allemaal dus op rolletjes.” 

Degene die er uiteindelijk voordeel bij heeft, is de klant. 

“Onze klant, Sydney Metro, kan in realtime precies zien hoe het staat met onze vooruitgang op het gebied van interfacewerk en eventuele problemen,” besluit Quentin. “Er is volledige transparantie en dat helpt om vertrouwen op te bouwen en een succesvolle levering te garanderen.” 

Download deze case in pdf-formaat

Meer over Sydney Metro