Sneller aanmaken van relaties in het model met kopiëren/plakken

Als beheerder van een Relatics Workspace wil je graag snel en efficiënt het informatiemodel invoeren. Voor het toevoegen van een relatie op de detail page van een element, gebruik je normaal gesproken de standaard selection. Het kost dan best wat klikken om in de tree het element te vinden waar je een relatie naar wil leggen. Tijdens het configureren kwam ik toevallig achter een lifehack waardoor je sneller een relatie kan aanmaken.

Drie stappen om relaties te definiëren door te kopiëren/plakken

Stap 1: Navigeer in het model naar het element (voorbeeld: Document) waar de relatie naar gelegd moet worden en kies voor ‘Copy’:

Stap 2: Ga naar de detailpagina van een element (voorbeeld: Issue) en kies in de tabel met relaties voor ‘Paste’:

Stap 3: Vul de rest van de gegevens voor de aangemaakte relatie in:

Over Kris de Waal

Na het afronden van de studie Bedrijfskunde met een specialisatie in Business Information Management, werkt Kris bij Relatics als Business Information Consultant. Hij leert graag over nieuwe concepten, technologieën, IT-systemen en past deze kennis toe in zijn dagelijkse werk. Daarnaast werkt Kris graag aan nieuwe ideeën en innovaties om meer uit Relatics te halen.

Relatics Portret-120

Contact

Heeft u hulp nodig bij het toepassen van de genoemde technieken in uw eigen casus? Of heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over dit artikel? Laat het ons dan weten via onderstaand formulier.