Solar Team Twente op het juiste spoor voor de wereldtitel Solar Challenge

Van 6 t/m 13 oktober 2013 vindt de World Solar Challenge weer plaats in Australië. Het evenement zal beginnen in Darwin en via de Stuart Highway eindigen in Adelaide.  Net zoals bij vorige edities, zal de Universiteit Twente deelnemen met een eigen solar car. Dit jaar heeft Relatics ervoor gekozen om Solar Team Twente te sponsoren in hun inspanningen om de race te winnen. Het team maakt gebruik van Relatics voor het beheer van alle onderdelen van de auto, de eisen en controles.

Een goede race strategie vereist een even goede voorbereiding

De optimale balans tussen de energiebronnen en het energieverbruik is de sleutel tot het succes tijdens de race. Op elk moment is de optimale rijsnelheid afhankelijk van het weer en de resterende capaciteit van de accu’s. De teamleden in de (normale) volgauto’s lezen continu op afstand gegevens uit over de toestand van de solar car en gebruiken deze gegevens als input voor de beste rij-strategie.

Een goede race strategie vereist eenzelfde goede voorbereiding, wij zijn ervan overtuigd dat Relatics van toegevoegde waarde is in dit proces.

Solar-car