Systems Engineering van groot belang voor Solar Team Twente

Solar Team Twente neemt op dit moment deel aan de World Solar Challenge in Darwin, Australië. Deze tweejaarlijkse race gaat over de Stuart Highway, een weg van 3000 kilometer van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. Aan de race doen 42 teams uit 24 landen mee in drie verschillende klasses. Solar Team Twente doet mee in de Challenger Class, de Formule 1 klasse onder de zonneauto’s. Het doel hierbij is om een zonneauto te bouwen die zo snel mogelijk de 3.000 kilometer aflegt.

Relatics partner van Solar Team Twente

Relatics is partner van Solar Team Twente. Samen met Relatics zijn een aantal informatievraagstukken opgelost waarbij het ondersteunen van het werken conform Systems Engineering de meeste waarde heeft gehad. In Relatics werden gedurende het ontwerp alle eisen van de zonneauto vastgelegd, waarna tijdens de productiefase Relatics werd gebruikt om deze eisen te verifiëren. Het grote voordeel was dat alle gegevens aan elkaar gekoppeld konden worden, waardoor het opvragen en wijzigen heel eenvoudig werd, zonder zorgen over versiebeheer.

20131007.Afbeelding.SolarTeamTwente

RED Engine voldoet aan strenge eisen

“Dankzij Relatics ging The RED Engine vol vertrouwen naar de scrutineering en vol vertrouwen van start op 6 oktober, wij waren er tijdens het onderzoek zeker van dat de auto voldeed aan onze strenge eisen, waaraan een winnende auto moet voldoen!”

Chiel de Wit, Hoofd product Solar Team