Training Configuration Basics

De Training Configuration Basics richt zich op het inrichten en beheren van Relatics workspaces op Systems Engineering projecten. Deze training is een eerste kennismaking met de mogelijkheden van Relatics op projecten. 

Beschrijving

De training Configuration Basics bevat een optimale balans tussen theorie en praktijk. Het zwaartepunt ligt bij het inrichten en beheren van Relatics workspaces. Het doel is dat u na afronding van de training in staat bent relatics workspaces in te richten en door te ontwikkelen zodat projecten informatie inzichtelijk kunnen beheren. 

De training bestaat uit twee delen: een online video training (Engels gesproken) en praktijkdagen (Online via Zoom). 

De videotraining maakt u zelfstandig en alle opdrachten moeten gemaakt zijn om toegang te krijgen tot de praktijkdagen.  

De praktijkdagen zijn klassikaal, doorgaans in een groep van ongeveer 10 personen onder begeleiding van een trainer. Het leereffect wordt versterkt door groepsgesprekken en interactie met andere deelnemers. De oefeningen zijn ontwikkeld rondom een fictief bouwproject. 

Doelgroep

De training Configuration Basics is bedoeld voor gebruikers die de ambitie hebben om te kunnen configureren in Relatics, maar hier geen of weinig ervaring mee hebben. Typische deelnemers maken onderdeel uit van een projectteam of zijn ondersteunend daar aan en hebben vaak de rol van Systems engineer of Projectadviseur. De training is niet bedoeld voor ICT-ers/Databeheerders die geen onderdeel uitmaken van of direct ondersteunend zijn aan projecten.  

Benodigde kennis en vaardigheden

 • Deelnemers dienen affiniteit te hebben met software programma’s. 
 • Gebruikservaring met Relatics op Systems Engineering projecten maakt het afronden van de training eenvoudiger. 
 • Kennis van systems engineering is een pre. 

Wat leer je?

Configureren in Relatics, waaronder: 

 • Toevoegen van tabellen in een relatics omgeving 
 • Maken van Queries 
 • Userbeheer 
 • Importeren van data uit bronbestanden 
 • Functies en berekeningen gebruiken 

Modelleren: 

 • Elementen, properties en relations 
 • Richtlijnen om goed te modelleren 
 • Configureren van een informatiemodel 

Onderwerpen praktijkdagen

De praktijkdagen zullen in het teken staan van Modelleren, het combineren van reeds geleerde configuratievaardigheden en het leren van nieuwe vaardigheden zoals geavanceerde model constructies en het importeren van data. 

Aanvullende informatie

Prijs: 1.000,- excl. btw 

Tijd: Videotraining duurt 25 – 30 uur 

Praktijkdagen (Online via Zoom) zijn 4 ochtenden van 09:00 tot 12:30 

Registratie

Nadat je je via onderstaand formulier hebt aangemeld, zul je binnen 24 uur je inloggegevens ontvangen voor de online video training. Als onze trainers nog vragen hebben zullen zij voorafgaand contact met u opnemen.  

Zodra u uw inloggegevens heeft ontvangen kunt u zelfstandig beginnen met de online training. Een week voor aanvang van de praktijkdagen ontvangt u alle informatie over de praktijkdagen.