Volledige ondersteuning van data types

In deze release wordt een volledige ondersteuning van data types geboden, inclusief de bijbehorende validiteit van data. Het is nu mogelijk om datainvoer te beperken zodat het voldoet aan een specifiek data type.

Omschrijving

Naast bestaande data types List, Date, Time en Location worden nu ook Integer, Decimal, Money en Text ondersteund. De invoer wordt automatisch gevalideerd en hierdoor wordt gewaarborgd dat de data voldoet aan het opgegeven data type. De validaties vinden plaats bij handmatige invoer, bij importeren van data, bij wijzigen van data via API’s of bij toevoegen van data via de Append-techniek.

FeatureDataTypes

Deze nieuwe feature zorgt er voor dat alleen valide informatie wordt opgeslagen en voorkomt daarmee vergissingen. Daarnaast maakt data types de volgende verbeteringen mogelijk:

  • Sorteren & paging: Doordat het data type vooraf bekend is, kan een query de juiste sorteervolgorde bepalen.
  • Visualization: Doordat het data type vooraf bekend is, kan een tabel de juiste opmaak aanhouden, bijvoorbeeld links of rechts uitlijnen.
  • Exporten naar Excel: De export-bestanden worden verrijkt met informatie over de ingestelde data types. Hierdoor kan Excel de data ook als zodanig behandelen en visualiseren.
  • Nieuwe query functionaliteit: In queries kunnen nu de Min and Max functies gebruikt worden voor properties van het data type ‘Date’. Daarnaast is het mogelijk om, in het geval van Integer en Decimal, te zoeken naar een constante waarde.
  • Query constraint validatie: Functional designers krijgen direct feedback over de juistheid van een query contraint.
  • Rapporten: Het datatype wordt meegegeven aan de XSD-definitie waardoor het definieren van rapportages eenvoudiger is.
  • Performance: Door gebruik te maken van data types zullen queries sneller worden.

Release datum

Verwachte releasedatum: 30 april 2019.